Sojgu: Moszkva kész folytatni Teheránnal a katonai együttműködést

Külföld, 2021.10.19

Oroszország kész fenntartani az Iránnal folytatott katonai együttműködés dinamikus és sokrétű jellegét - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, amikor kedden Moszkvában fogadta Mohammad Hoszein Bagerit, az iráni fegyveres erők vezérkari főnökét.

Sojgu a két ország katonai együttműködésének sikeres példájaként méltatta a nemzetközi terrorizmus elleni közös fellépést, és kifejezte készségét a kapcsolatok elért ütemének fenntartására. A terrorizmus elleni közös harc terepeként említette meg Szíriát, hozzátéve, hogy az együttműködés folytatására szükség van az Afganisztánról és a térségéből kiinduló fenyegetések, így a kábítószer-kereskedelem és az ellen, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet megjelenjen szomszédos államok területén.

Az orosz védelmi miniszter szerint a helyzetre jelentős befolyást gyakorolnak mind a lakhelyük elhagyására kényszerült emberek, mind az országból eltávozott amerikaiak, akik továbbra is azt kérik különböző országoktól, hogy támogassák az afgán menekülteket.

Sojgu megjegyezte, hogy Oroszország és Irán védelmi minisztériuma az idén közös rendezvények sűrű programját bonyolítja le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!