TV műsor

Szakértők: Nagy-Britannia aligha marad az EU tagja

Külföld, 2017.11.13

Nem valószínű, hogy Nagy-Britannia az unió tagja marad, az már inkább elképzelhető, hogy Theresa May nem marad miniszterelnök - mondta a Brexit-tárgyalásokkal összefüggésben Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Az EU-ból történő kilépésről nem tartanak még egyszer népszavazást Nagy-Britanniában. Az unióban maradásra egyedül úgy lehet némi esélye az országnak, ha Theresa May kormánya megbukik, lemond, az előrehozott választásokon pedig valamelyik nagy párt programjának része lesz az EU-tagság, és azt támogatja a szavazók többsége - fűzte hozzá a szakember.

A Brexit-tárgyalásokról Kovács István azt mondta, hogy az EU példát statuál: Nagy-Britannia nem járhat jobban a kilépéssel, mint a bent maradással.

Pócza István, a Századvég elemzője arra hívta a fel a figyelmet: a legutóbbi közvélemény-kutatások már trendfordulóról árulkodnak, a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint Nagy-Britannia gazdasági szempontból rosszabbul fog állni a kilépési tárgyalások után. Főleg a fiatalabbak vélekednek így.

Szakértők szerint nagyon rosszul állnak a tárgyalások, ha ebben az ütemben haladnak, akár 7-10 évig is eltarthatnak, miközben a Brexit-tárgyalásokra biztosított kétéves időtartam 2019 márciusban lejár - fűzte hozzá a Századvég munkatársa.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!