Székelyudvarhelyen is elindult a gyalogos iskolába járás "Lábbusz" programja

Külföld, 2021.10.04

Sepsiszentgyörgyi mintára Székelyudvarhelyen is elindult a "Lábbusz" program, mely keretében önkéntesek gyalog kísérik az iskolába a gyerekeket - írta hétfőn a Székelyhon.ro portál

Az program keretében öt előre meghirdetett gyülekező ponton várják reggelente a kisiskolásokat, ahonnan rögzített útvonalon felnőttek kíséretével juthatnak gyalog az iskolákba.

Zörgő Noémi, a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal szóvivője a portálnak elmondta: már az első napon népszerűnek bizonyult a program. Ekkor Gálfi Árpád polgármester és Pálfi Kinga alpolgármester is beállt "lábbuszsofőrnek". A menetoszlopokat azóta a városban működő kulturális intézmények alkalmazottai vezetik, de az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség alkalmazottai is kísérik. Az önkormányzat azonban önkéntes kísérők jelentkezését várja.

A Lábbusz-megállókat a program arculati elemeivel ellátott molinókkal jelölték meg, a "sofőrök" pedig matricázott láthatósági mellényt viselnek. A programban résztvevő iskolások névre szóló pontgyűjtő füzetet kapnak, amelybe minden járat után kis, talpat ábrázoló matricát ragasztanak. A matricák gyűjtőinek nyereményeket ígér az önkormányzat.

A Lábbusz programot az elmúlt tanévben Romániában elsőként Sepsiszentgyörgyön indították el azzal a céllal, hogy mozgási lehetőséget és közösségi élményt nyújtsanak a kisiskolásoknak, és csökkentsék a gépkocsiforgalmat a városban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!