Szeptemberben várakozáson felül nőtt a német ipari termelés

Külföld, 2022.11.07

Szeptemberben a vártnál nagyobb mértékben nőtt a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése szerint.

Szeptemberben szezonális és naptári kiigazítással 0,6 százalékkal nőtt a német ipari termelés az előző havihoz képest a 0,2 százalékos növekedést jelző piaci várakozások helyett és az augusztusi 1,2 százalékos havi csökkenés után.

Az egy évvel korábbit 2,6 százalékkal haladta meg a szeptemberi ipari termelés. Augusztusban 1,6 százalékos volt az éves növekedés.

Az ipari termelésre a Destatis kimutatása szerint továbbra is hatással van az elsődleges termékek nagyfokú hiánya. Az ukrajnai háború miatt megszakadt ellátási láncok és a koronavírus-járvány hatására kialakult válság okozta folyamatos torzulások továbbra is problémákat okoznak a megrendelések teljesítésében. Az ifo gazdaságkutató intézet szeptemberi felmérésében az iparvállalatok 65,8 százaléka hivatkozott a köztes termékek és nyersanyagok beszerzését hátráltató szűk szállítási keresztmetszetre.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2022/11/PD22_466_421.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!