Szerb igazságügyi miniszter: nem kínozták meg a Líbiában elrabolt nagykövetségi dolgozókat, légicsapás következtében haltak meg

Külföld, 2016.02.24

Nem kínozták meg a Líbiában elrabolt és fogva tartott nagykövetségi dolgozókat, hanem annak a légicsapásnak a következtében haltak meg, amelyet az Egyesült Államok mért a múlt héten az Iszlám Állam nevű terrorszervezett feltételezett kiképzőközpontjára Szábrátában - jelentette ki a B92 televíziónak adott interjúban Nikola Selakovic szerb igazságügyi miniszter szerdán Belgrádban miután kézhez kaptam az elhunytak boncolási jegyzőkönyvét.

A líbiai szerb nagykövetség sajtófelelősét és sofőrét november 8-án rabolták el, amikor Tunézia felé tartottak. A három járműből álló konvojuk egyik autójában a nagykövet és a családja, a másikban a sajtófelelős ült. A nagykövet sértetlenül vészelte át az incidenst.

A túszokat két nappal a légicsapások előtt szállították át oda, ahol végül a támadás történt - magyarázta a szerb igazságügyi miniszter szerdán.

A két nagykövetségi dolgozó halálának hírét szombat délután Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök erősítette meg, aznap délelőtt még hivatalos megerősítés nem érkezett, Ivica Dacic külügyminiszter viszont a helyszínen készült fényképekre hivatkozva már bejelentette, hogy minden arra utal: meghaltak. A két holttestet kedden szállították Belgrádba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!