Szijjártó: az EU tovább akarja növelni a migrációs nyomást a tagországokra

Külföld, 2021.03.22

Az Európai Unió 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni állammal kötött Cotonoui partnerségi megállapodása migrációs megállapodássá vált, amivel az EU tovább akarja növelni a migrációs nyomást az EU tagországokra - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos ülésének szünetében.

Szijjártó Péter és Djordje Radulovic sajtótájékoztatója Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, az EU megállapodása teljesen figyelmen hagyja az új valóságot, amely szerint Európában emberek milliói veszítették el az állásukat.

Nem most van itt az ideje annak, hogy a térségből származókat arra ösztönözzék, hogy Európába jöjjenek - hangsúlyozta.

Kijelentette: Magyarország ezt nem fogja engedni, minden létező eszközzel fel fog lépni ellene. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy "a koronavírus-járvány árnyékában újabb roham induljon Brüsszelben a migráció felpörgetése érdekében".

"Ragaszkodunk ahhoz, hogy nemzeti parlamentünknek legyen lehetősége eldönteni, hogy akarunk-e alkalmazni egy migrációpárti dokumentumot" - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.
(MTI)

Címkék

Szíjjártó Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!