Szijjártó Péter: Soros azért tárgyal Brüsszelben, mert meg akarja büntetni a magyar embereket

Külföld, 2018.04.16

Soros György brüsszeli tárgyalásain a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak - jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Soros György nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét. Soros Brüsszelben az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal tárgyal, mindketten szélsőségesen bevándorláspártiak, és a magyar kormány, a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is.

A magyar emberek egy történelmi jelentőségű választáson arra szavaztak, hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely a magyar emberek biztonságát helyezi előtérbe, és nem enged annak a nemzetközi nyomásnak, amely azt próbálja elérni, hogy a magyar kormány a magyar emberek biztonsága előtt és helyett, a migránsok jogaival és a migrációs folyamatok ösztönzésével foglalkozzon - húzta alá a miniszter.

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő, Magyarországot elítélő jelentésével kapcsolatban kijelentette, hogy ismeri a LIBE-bizottság tagjainak érvelését, amely szerint ők a magyar embereket védik. A magyar emberek képviseletére azonban nem a LIBE-bizottság, nem Soros György, nem Frans Timmermans és nem az NGO-k jogosultak, hanem a magyar emberek által megválasztott parlament és a magyar emberek által kijelölt kormány.

A magyarok világos döntést hoztak: Magyarországot a migrációtól kell megvédeni, valamint attól a nemzetközi politikától, amely ahelyett, hogy meg akarná állítani, folyamatosan ösztönzi a migrációs folyamatokat - emelte ki.

Szijjártó Péter a magyar választási rendszerrel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha nálunk is olyan lenne a választási rendszer, mint Nagy-Britanniában vagy Franciaországban, akkor nem kétharmados többségünk lenne a parlamentben, hanem 85 százalékos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!