Szijjártó Stuttgartban: Magyarország sikeresen áll át a digitális gazdaság korszakára

Külföld, 2018.06.20

Magyarország sikeresen áll át a gazdaság forradalmi megújulását jelentő digitális korszakra, ezt mutatják az olyan baden-württembergi óriásvállalatok beruházásai is, mint a Bosch, a Daimler és az SAP - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek a német tartomány fővárosában, Stuttgartban folytatott tárgyalásait értékelve.

A miniszter kiemelte: Magyarország sikerét mutatja, hogy a digitális korszak "tempóját diktáló" nagyvállalatok "egymás után hozzák Magyarországra az új beruházásaikat".

A Daimler már a második magyarországi üzemét építi, amely a járműipari társaság "egyik leginnovatívabb gyára lesz", és a Bosch is sorra indítja el az országban az önvezető autókhoz és az elektromobilitáshoz szükséges technológiákat előállító mérnöki beruházásokat, de ugyanígy tesz mások mellett a sebességváltókat gyártó ZF is - tette hozzá Szijjártó Péter.

Telefonon adott nyilatkozatában aláhúzta, hogy tárgyalópartnerei mind arról biztosították, hogy "kifejezetten kedvezőnek találják a beruházási környezetet, és újabb beruházásokat hoznak Magyarországra".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!