Szíria - Megduplázták az orosz-török közös járőrözés útvonalát Idlíbben

Külföld, 2020.05.05

Nyolcadik alkalommal járőröztek együtt kedden a szíriai Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben orosz és török katonák, akik az eddigi útvonaluk hosszát megduplázták - közölte kedden a szíriai orosz parancsnokság.

Az Aleppót Latakiával összekötő M4-es autópálya mentén a közös járőrözés március 15-én kezdődött el, Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök megállapodása értelmében. A járműoszlopban orosz részről két BTR-82A típusú páncélozott szállító harcjármű és egy Tyigr páncélozott gépkocsi haladt.

A közös járőr mozgását az orosz légierő drónjai biztosították a levegőből. A felek legutóbb április 30-án hajtottak végre hasonló műveletet.

Putyin és Erdogan március 5-én Moszkvában abban állapodott meg, hogy az idlíbi feszültségcsökkentési övezetben március 6-tól tűzszünet lép életbe az orosz támogatottságú szíriai kormányerők és a törökök által segített ellenzéki fegyveresek között. Moszkva és Ankara a csúcson megerősítette elkötelezettségét Szíriai szuverenitása és a terrorizmus elleni harc iránt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!