Szíria - Orosz védelmi tárca: az izraeli rakéták többségét lelőtte a szíriai légvédelem

Külföld, 2018.05.10

Több mint felét megsemmisítette a szíriai légvédelem annak a 70 izraeli légi és harcászati rakétának, amit az arab országra kilőttek - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az izraeli hadsereg csütörtökre virradóra, közép-európai idő szerint 0 óra 45 perc és 2 óra 45 perc között, a Golán-fennsíkon lévő állásainak tűz alá vételére hivatkozva csapást mért Szíria területére. Az akcióban az izraeli légierő 28 F-15-ös és F-16-os harci gépe mintegy 60 levegő-föld rakétát lőtt ki, ezenkívül Izraelből 10 föld-föld rakétát indítottak az iráni fegyveres erők és a szíriai légvédelem állásaira. Az orosz védelmi minisztérium szerint a rakéták több mint felét megsemmisítették, az okozott veszteségek felmérése még folyamatban van.

Mihail Bogdanov, az orosz elnök közel-keleti és afrikai megbízottja Oroszország aggodalmának adott hangot az Izrael és az Irán közötti feszültség fokozódása miatt, és annak csökkentésére szólított fel.

Mint mondta az izraeli-iráni "sajnálatos" csapásváltásokról szó esett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott szerdai moszkvai megbeszélésein is. A tisztségviselő szerint "az események veszélyes alakulása" eltereli a figyelmet az Iszlám Állam és az an-Núszra Front elnevezésű terrorszervezetekkel folytatott harcról, és negatívan befolyásolja a szíriai rendezés ügyét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!