Támogatásáról biztosította a CDU elnökét a legfőbb riválisa

Külföld, 2019.11.22

Támogatásáról biztosította Annegret Kramp-Karrenbauert, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökét pénteken a párt lipcsei kongresszusán Friedrich Merz, a pártelnök legfőbb párton belüli riválisa

Friedrich Merz hangsúlyozta, hogy a CDU a koalíciós társ Német Szociáldemokrata Párttal (SPD) szemben nem "szerkezetileg illojális", hanem az elnökéhez hűséges párt.

A párt vezetésének ügyében pedig nem is most kell meghozni a "végleges döntéseket", hanem a 2020-as kongresszuson - tette hozzá a politikus, utalva arra, hogy a CDU egy év múlva tisztújító kongresszust tart és kancellárjelöltet állít a szövetégi parlamenti (Bundestag-) választásra.

Előzőleg Annegret Kramp-Karrenbauer elnöki előadásában jelezte, hogy a személyi viták lezárása és a párt egységének megerősítése érdekében akár arra is hajlandó, hogy távozzon az elnöki tisztségből. Egyben sürgette, hogy bírálói álljanak elő, és még pénteken tegyenek pontot az ügy végére.

Annegret Kramp-Karrenbauer tavaly december óta vezeti a CDU-t, csupán 35 szavazattal előzte meg Friedrich Merzet az elnökválasztáson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!