TV műsor

Teljes a müncheni multisport-Eb programja

Külföld, 2021.07.14

Mintegy félszáz ország 4700 versenyzője vesz részt a jövő évi, müncheni multisport-Európa-bajnokságon, amelynek 11 napja alatt kilenc olimpiai sportágban, összesen 176 számban osztanak ki érmeket - derül ki az augusztus 11. és 21. közötti kontinentális eseménysorozat véglegesített programjából, amelyet az insidethegames.biz ismertetett.

Ez lesz a második alkalom, amikor több sportág is "egy füst alatt" bonyolítja le saját kontinentális viadalát. Az első ilyen multirendezvényre 2018-ban került sor, akkor Berlinben zajlott az atlétikai Európa-bajnokság, míg további hat sportág - evezés, golf, kerékpár, triatlon, torna, úszás - Eb-jének a skóciai Glasgow adott otthont. Münchenben az asztalitenisz, az atlétika, az evezés, a kajak-kenu, a kerékpár, a sportmászás, a strandröplabda, a torna és a triatlon versenyei kapnak helyet a programban.

A multisport Eb-t az olimpiai játékok mintájára hozták létre azzal a céllal, hogy az adott sportágak nagyobb figyelmet kapjanak a szponzorok és a szurkolók részéről egyaránt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!