Terrorizmus - Veszélyes anyag birtoklása és terrorgyanú miatt elfogtak egy tunéziai férfit Németországban

Terrorizmus, 2018.06.13

Veszélyes anyag birtoklásának és terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy tunéziai férfit a németországi Kölnben, szerdai sajtóértesülések szerint lakásában a világ egyik legveszélyesebb mérgeként számon tartott anyagot, ricint találtak.

A 29 éves férfit kedden vették őrizetbe otthonában feleségével együtt. Az ügyet szerdán magához vonta a szövetségi legfelső ügyészség, mert egyelőre nem lehet kizárni, hogy a férfi terrorcselekményre készült. Állam elleni súlyos bűncselekmény előkészítésének úgynevezett kezdeti gyanúja miatt indítottak eljárást ellene - mondta az ügyészség egy szóvivője német hírportálok beszámolói szerint.

A Kölner Stadt-Anzeiger című lap értesülése alapján a gyanúsított lakásában ricint találtak. A ricin a ricinus nevű növény magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, biológiai fegyverek hagyományos hatóanyaga.

Az értesülést hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg.

A kölni lap hírportálján közölt beszámoló szerint a tunéziai férfi 2016 novemberében érkezett Németországba. Rendőrségi ügye eddig nem volt. Azért került a hatóságok látókörébe, mert értesülést szereztek arról, hogy nagy mennyiségű veszélyes anyagot szerzett, és tárol az otthonában. Megfigyelés alá vették, majd kedd este egy terrorelhárító egység lecsapott a négygyermekes házaspár lakásra. A gyanúsított német feleségét időközben elengedték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!