TV műsor

Terrortámadás megakadályozásáról számolt be Kabard- és Balkárföldről az FSZB

Külföld, 2020.07.22

Az Iszlám Állam terrorszervezet egy négyfős csoportjának felszámolásával a rendvédelmi erők tagjai ellen irányuló támadást sikerült megakadályozni a kaukázusi Kabard- és Balkárföldön - közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint a négy körözött terrorista, akire az Oroszországhoz tartozó köztársaság csegemi járásának egy erdős területén bukkantak rá, megpróbált ellenállást tanúsítani, és a tűzharcban életét vesztette. Egy géppisztoly, egy karabély és két pisztoly volt náluk.

Konspiratív lakásukon a székvárosban, Nalcsikban egy házilag összeszerelt robbanószerkezetre és továbbiak elkészítéséhez szükséges anyagokra bukkantak. A hatóságok kommunikációs eszközöket foglaltak le, amelyen megtalálták a terroristáknak az Iszlám Állam fegyvereseivel való levelezését, egyebek között a tervezett terrortámadásról.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója júliusban közölte, hogy Oroszországban az elmúlt tíz év során csaknem 160, tavaly pedig 43 terrorcselekményt sikerült megakadályozni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!