The Wall Street Journal: Washington és Peking várhatóan május végén aláírja a kereskedelmi megállapodást

Külföld, 2019.04.17

Washington és Peking várhatóan május végé vagy június elején aláírja a két ország közötti kereskedelmi megállapodást - jelentette meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a The Wall Street Journal című lap szerdán.

A lap információi szerint az április 29-vel kezdődő héten Pekingben, majd a rákövetkező héten Washingtonban tartanak tárgyalási fordulót, majd ezt követően véglegesítik a megállapodás szövegét és jogi vonatkozásait, és a legkésőbb június elejéig aláírják a kereskedelmi egyezményt.

A The Wall Street Journal megjegyezte: az egyezmény aláírására már korábban is kitűztek céldátumokat, de ezeket eddig nem sikerült betartani.

A legutóbbi dátumra Donald Trump amerikai elnök utalt, amikor április 4-én a Fehér Házban fogadta Liu He kínai miniszterelnök-helyettest, a kínai delegáció vezetőjét. Trump akkor azt mondta: "négy héten belül, talán kicsit előbb, talán később, de valami nagyon nagyszabású dolgot jelentünk be".

Kedden Larry Kudlow, a Fehér Ház Országos Gazdasági Bizottságának vezetője a Fox televíziónak adott interjújában azt mondta: Kínával nagyon nehéz lesz a megállapodás.

A lap megkeresésére sem a Fehér Ház, sem Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főtárgyaló irodája nem kívánta kommentálni az értesüléseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!