Theresa May: "alábecsültem a parlament kompromisszumképtelenségét"

Külföld, 2019.07.12

Theresa May távozó brit miniszterelnök pénteken közölte: Nagy-Britannia egyebek mellett azért nem tudott kilépni az EU-tagság megszűnésének (Brexit) március végi eredeti határnapján az Európai Unióból, mert "egyes képviselők" teljesen kompromisszumképtelennek bizonyultak, és ennek mértékét ő is alábecsülte.

May várhatóan július 24-én adja át utódjának a kormányzó Konzervatív Párt vezetői posztját és a miniszterelnöki tisztséget.

A BBC televíziónak adott, péntek este műsorra tűzött interjúban a saját felelősségét firtató kérdésre kijelentette: egyesektől azt hallja, hogy túl mereven ragaszkodott az általa átléphetetlennek minősített határvonalakhoz, mások szerint viszont túlságosan sokat engedett, "márpedig a kettő egyszerre nem lehet igaz".

Hozzátette: "hihetetlenül frusztráló", hogy a kilépést és a bennmaradást pártoló képviselők "mennyire megrögzötten" ragaszkodtak saját álláspontjukhoz, és nem voltak hajlandók annyi kompromisszumra sem, amellyel meg lehetett volna teremteni a Brexit-megállapodás elfogadásához a többséget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!