Theresa May: "odafigyelek azokra is, akik ellenem szavaztak"

Külföld, 2018.12.12

Theresa May brit miniszterelnök szerda este közölte, hogy meghallgatta azok szavát is, akik a kormányzó Konzervatív Párt által kezdeményezett, szerdán megtartott bizalmi szavazáson ellene voksoltak.

A szavazást lebonyolító alsóházi konzervatív frakcióbizottság elnöke, Sir Graham Brady a kétórás voksolási procedúra és a szavazatok összeszámlálása után, késő este bejelentette, hogy a 317 fős tory frakció tagjai közül 200-an szavaztak bizalmat a kormányfőnek, 117-en viszont a bizalmatlansági indítványra voksoltak.

A bejelentés után, a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt elmondott rövid nyilatkozatában Theresa May kijelentette, hogy hálás az eredményért, "jelentősnek" nevezte ugyanakkor az ellene voksoló tory képviselők számát. Kijelentette azonban, hogy az ő érveikre is odafigyelt.

Közölte: csütörtökön részt vesz az Európai Unió csúcsértekezletén, ahol jogi és politikai biztosítékokat fog kérni azoknak az aggályoknak az elsimítására, amelyeket a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás kapcsán a képviselők felvetettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!