Tízéves mélyponton a német acéltermelés

Külföld, 2020.01.28

    Düsszeldorf, 2020. január 28., kedd (MTI/dpa) - Tízéves mélypontra csökkent tavaly a németországi acéltermelés az ágazati szakmai képviseleti szervezet, a Wirtschaftsvereinigung Stahl (Stahl) kedden publikált kimutatása alapján.

A németországi kohók 39,7 millió tonna acélt állítottak elő tavaly, 6,5 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben. A termelés 2018-ban két százalékkal csökkent.

A tavalyinál kevesebbet csak 2009-ben, a globális gazdasági és pénzügyi válság idején termeltek a németországi acélművek. A termelés 2009-et követően minden évben meghaladta a 42 millió tonnát.

A termelés tavalyi csökkenését a feldolgozóipari teljesítménycsökkenés, a külföldi konkurencia és az Egyesült Államok piacvédő intézkedései idézték elő a Stahl közleménye szerint.

"Világszerte több százmillió tonnás kapacitástöbblet létezik az acéliparban" - mutatott rá Hans Jürgen Kerkhoff, a Stahl elnöke. "Az EU-Bizottságnak azonnali és hathatós intézkedéseket kellene hoznia az európai acélipar védelmében" - tette hozzá.
https://www.stahl-online.de/index.php/medieninformation/rohstahlproduktion-in-deutschland-jahresbilanz-2019/
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!