Több mint 600 millió rubeles sikkasztás ügyében vádolták meg Tyihonov orosz energiaügyi miniszterhelyettest

Külföld, 2020.09.09

Több mint 600 millió rubel (2,4 milliárd forint) elsikkasztásával vádolta meg Anton Tyihonov orosz energiaügyi miniszterhelyettest szerdán  Moszkvában az orosz Nyomozó Bizottság.

Tyihonovot kedden vették őrizetbe, különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával. Szvetlana Petrenko, az SZK szóvivője szerint a helyettes tárcavezetőnek köze van ahhoz, hogy minisztériumhoz tartozó Oroszországi Energetikai Ügynökségtől legkevesebb 603 millió rubel sikkasztottak el, amelyet az orosz az üzemanyag- és energiakomplexum állami információs rendszerének kidolgozására kellett volna fordítani.

A Kommerszant című gazdasági napilap szerint projekt költségvetése 968 millió rubel volt. Petrenko közölte, hogy Tyihonov mellett - aki neki felrótt bűncselekmény elkövetésekor az ügynökség igazgatója volt - őrizetbe vették egyik tanácsadóját, Roman Rizskovot, valamint a Lanyit részvénytársaság két alelnökét, Vlagyimir Makarovot és Viktor Szerebrjakovot.

Az SZK szóvivője szerint a miniszterhelyettes autókat és moszkvai szálláshelyeit változtatva megpróbált megszökni, de végül, házkutatás közben, a saját lakásán fogták el. Sajtóértesülések szerint Tyihonov ártatlannak vallotta magát
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!