Újabb demokrata párti politikus fejezte be az elnökjelöltségért folyó küzdelmet

Külföld, 2020.02.12

Deval Patrick volt massachusettsi kormányzó személyében újabb demokrata párti politikus fejezte be az elnökjelöltségért folyó küzdelmet.

Szerdai közleményében Patrick tudatta, hogy az előző napi New Hampshire-i előválasztáson elért eredmény késztette őt arra, hogy feladja a választási harcot. De - mint írta - "nem függeszti fel a demokraták sikeréhez nyújtandó segítséget". "A demokráciánk, az egyenlőség, a lehetőségek és a tisztesség iránti elkötelezettségünk van veszélyben" - írta a 63 éves afroamerikai politikus.

Deval Patrickra alig 1300 ember szavazott kedden az északkeleti New Hampshire államban tartott előválasztáson. A politikus már kedden éjjel jelezte, hogy valószínűleg abbahagyja a kampányt, leszögezve, hogy "egyszerű állampolgárként" is részt vesz majd a politika alakításában.

Massachusetts egykori kormányzója viszonylag későn, tavaly novemberben csatlakozott az elnökjelöltségért küzdő politikusok táborához, ám soha nem sikerült jelentős támogatottságra szert tennie. Novemberben például nagygyűlést hirdetett meg a georgiai Atlantában, ám mindösszesen két érdeklődő jelent meg, így a rendezvényt lefújták. Alacsony támogatottsága miatt egyetlen országos televíziós vitára sem kapott meghívást.

Bár valamennyi tagállamban elindította reklámhadjáratát, de például Iowában és New Hampshire-ben - abban a két államban, ahol elsőként voksoltak az előválasztási folyamatban - alig-alig kampányolt.

Patrick mérsékelt politikusként jellemezte magát, és határozottan ellenezte a Demokrata Párt balszárnyához sorolt Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátorok egy-egy javaslatát, például az alanyi jogon mindenkinek járó egészségbiztosításról, vagy a gazdagok megadóztatásáról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!