Ukrajna-szakértő: az ukrán parlamentben bármi lehetséges

Külföld, 2019.05.18

Az ukrán parlament története arról szól, hogy "bármi lehetséges" - mondta Fedinec Csilla Ukrajna szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A szakértőt annak kapcsán kérdezték, hogy megszűnt az ukrán kormánykoalíció. Fedinec Csilla megjegyezte, az ukrán parlamentben többször volt rá példa, hogy ad hoc módon, az adott kérdés körül alakult ki a többség.

Formai, jogi szempontból valójában már február vége óta nem működik a parlamenti többség - ismertette a szakértő, kifejtve: egy bírósági eljárás után még egyszer be kellett volna nyújtani a koalíció tagjainak teljes névsorát. Ez viszont nem történt meg, így már március 12. óta fel lehetett volna oszlatni a parlamentet.

Fedinec Csilla szerint a taktika most arról szól, hogy a parlament nem akarja elfogadni az elnökválasztás eredményét, mindenképpen szeretne keresztülvinni egy törvényt, hogy az alkotmány módosításával minden politikai hatalmat elvegyenek az elnöktől.

A szakértő emlékeztetett, hogy a független Ukrajna történetében hétszer tartottak parlamenti választásokat, ebből három előrehozott választás volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!