Ukrajnai háború - Autizmussal élő ukrajnai gyereket támogat adományaival az Együtt az Autistákért Alapítvány

Külföld, 2022.03.31

Autizmussal élő ukrajnai gyereket támogat idei adománygyűjtő kampányával az Együtt az Autistákért Alapítvány; saját adományaikból azonnali, egymillió forintos gyorssegélyt küldenek az ukrajnai, autizmus-spektrumzavarral élő gyermekekkel foglalkozó CHILD.UA Alapítvány számára.

Az alapítvány az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, az autizmus világnapjához (április 2.) kapcsolódóan a céljuk, hogy további támogatásokat gyűjtsenek egész áprilisban különféle akciókkal.

Közölték, évek óta szerveznek Magyarországon érzékenyítő és adománygyűjtő kampányokat ebben az időszakban is, hogy még jobban felhívják a figyelmet az autizmussal élők kihívásaira, és ezáltal az emberek még jobban megértsék, elfogadják és segítsék őket.

A korábbi évek adománygyűjtő munkájának köszönhetően idén márciusban megnyitották a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel közösen az első Autista Mintaház - Fejlesztő és Módszertani Központot, amely az autizmus-spektrumzavarral élő gyermekek fejlesztését és családjuk segítését szolgálja - emelték ki.

A közleményben idézték Szijjártó-Nagy Szilviát, az alapítvány elnökét, aki azt mondta, a szervezet számára a kezdetektől fontos az edukáció, hiszen az adománygyűjtés mellett azzal is nagy segítséget tudunk nyújtani, ha jobban odafigyelünk embertársainkra. Hisznek abban - mondta -, hogy a megfelelő támogatással minden, autizmussal élő gyermek megélheti a benne lévő legnagyobb potenciált, és a céljuk ennek megvalósulását támogatni, határainkon innen és túl. Úgy gondolják, hogy az idén azzal tehetik a legtöbbet, ha a háborúval sújtott területen dolgozók heroikus munkáját támogatják.

Tudatták, a világnaphoz kapcsolódóan idén is megszervezik az "Én is kék vagyok" kampányt; valamilyen kék ruhadarabbal bárki kifejezheti szolidaritását az autizmussal élők iránt.

E kampány mellett a Petőfi rádióban akusztikus órát tartanak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre, akik számára sok esetben zavaróak lehetnek a hangos zajok, erőteljesebb zenei betétek. A világnapi kampányhoz csatlakozva a Petőfi TV és rádió csatornáin további műsorokban is tájékozódhatnak az autizmus-spektrumzavarral kapcsolatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!