Ukrajnai háború - Franciaország újabb 100 millió eurós támogatást nyújt Ukrajnának

Külföld, 2022.11.29

Franciaország újabb 100 millió eurós kétoldalú kölcsönt nyújt Ukrajnának a február 24-én kezdődött orosz offenzívával szembeni ellenállásra - jelezte kedden a francia gazdasági tárca.

A francia kormány először márciusban nyújtott egy 300 millió eurós támogatást Ukrajnának.

"Az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás meghatározó szerepet játszik az ország gazdasági stabilitásának támogatásában és a közszolgáltatások folytonosságában" - olvasható a közleményben. "Hozzájárul az alapvető infrastruktúrák működésének fenntartásához, miközben az Oroszország által kezdeményezett rombolások a tél közeledtével erősödnek, és súlyos következményekkel járnak az ukrán lakosság számra" - tette hozzá a tárca.

Az ukrán kormány adatai szerint az ország energetikai infrastruktúrájának 25-30 százaléka megrongálódott az orosz bombázások következtében.

A támogatásról, amelyet a közlemény szerint a következő napokban utal át Párizs Kijevnek, hétfőn állapodott meg videókonferenciáján a két ország gazdasági minisztere, Bruno Le Maire és Szerhij Marcsenko, valamint a francia fejlesztési ügynökség.

A pénzügyi támogatásokon kívül Franciaország védelmi eszközöket is szállít Ukrajnának a február 24-én kezdődött orosz offenzívával szembeni ellenállásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!