Ukrajnai háború - Kuleba: fenyegető leveleket is küldtek a levélbombán kívül ukrán külképviseleteknek

Külföld, 2022.12.01

Két ukrán külképviselet is kapott "nagyon konkrét fenyegetésekkel" levelet ugyanazon a napon, amelyen a bombát tartalmazó csomagot elküldték Ukrajna spanyolországi nagykövetségére - jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csütörtökön.

A tárcavezető az EBESZ miniszteri tanácsának a lengyelországi Lódzban tartott ülése alatt nyilatkozott az Ukrinform hírügynökségnek.

"Ez egyértelműen a terror új formája. Nagyon aktívan együttműködünk a spanyol hatóságokkal, hogy kiderítsük, ki áll a háttérben. Természetesen sejtjük, hogy ki áll a háttérben, de nyomon kell követnünk az ügynökök és az érintettek teljes hálózatát" - mondta Kuleba. Hozzátette, hogy szerdán "más nyugtalanító események is történtek, amelyek nem robbanóanyagokhoz kapcsolódnak, hanem nagyon konkrét fenyegetéseket küldtek ukrán nagykövetségeknek". Azt azonban nem árulta el, hogy a szóban forgó ukrán külképviseletek mely országokban vannak.

A külügyminisztérium vezetője szerint mindezek alapján elmondható, hogy Ukrajna ellen "célzott, nagyszabású hadjárat" folyik.

A madridi ukrán nagykövetségre érkezett levélbomba miatt a követség egyik munkatársa könnyebben megsebesült a kezén, amikor a bomba felrobbant. Spanyolország terrorcselekménynek minősítette az esetet. Az ukrán külügyminiszter utasítást adott az ukrán nagykövetségek biztonságának haladéktalan megerősítésére, és felszólította spanyol kollégáját, hogy tegyen sürgős intézkedéseket a támadás kivizsgálására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!