Ukrajnai háború - Mi Hazánk: Magyarország maradjon ki a gazdasági háborúból is!

Külföld, 2022.03.10

A Mi Hazánk szerint csak a magyarok biztonsága és érdeke számít, Magyarországnak ezért ki kell maradnia a gazdasági háborúból is.

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, független országgyűlési képviselő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, Magyarországot is súlyosan érinteni fogják az ukrajnai háború következményei, de sem a baloldal, sem a kormány nem a magyarok érdekeit nézi: Orbán Viktor bejelentette, hogy minden gazdasági szankciót támogat a kormány Oroszországgal szemben, amiről Brüsszelben döntenek, még akkor is, ha az a magyarokra nézve is hátrányos.

A Mi Hazánk szerint csak a magyarok biztonsága és érdeke számít, "nem fogadhatjuk el szolgalelkű módon Brüsszel parancsait" - emelte ki a politikus.

A közlemény szerint a Mi Hazánk nem támogatja amerikai NATO-csapatok Magyarországra telepítését, nem támogathatja Ukrajna feltétel nélküli csatlakozását az Európai Unióhoz, a kollektív megbélyegzést, ami most például a sportban tapasztalható világszerte az oroszokkal szemben, valamint nem támogathat olyan szankciókat, amelyek a magyaroknak is hátrányt jelentenek.

A párt szerint "síkra kell szállni" a kárpátaljai magyarok önrendelkezéséért, és ki kell mondani, hogy ez a háború az új világrendről szól az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!