Ukrajnai háború - OIF: a menedékes elismerés iránti kérelmeket a Budafoki úton lehet benyújtani

Külföld, 2022.10.21

Az orosz-ukrán háború elől menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmüket - az eddigiektől eltérően - a XI. kerületben a Budafoki út 60. szám alatti "A" épület menekültügyi ügyfélszolgálati irodájában tudják benyújtani nyitvatartási időben - közölte az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) pénteken az MTI-vel.

Az OIF közleménye szerint a X. kerületi Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálaton az ügyintézés megszűnt.

A Budafoki úton a kérelmeket hétfőtől csütörtökig 8-tól 14 óráig, pénteken 8-tól 11.30-ig lehet benyújtani.

Felhívták a figyelmet: a menedékes eljárással kapcsolatos aktuális tájékoztatók, valamint a kérelem benyújtásához szükséges adatlap továbbra is megtalálható az OIF honlapján ukrán, angol és magyar nyelven.

A menedékes státusz iránti kérelem benyújtására személyesen van lehetőség az OIF ügyfélszolgálatain, azonban a kérelmezők adataikat előzetesen bármikor feltölthetik a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Ezen túlmenően továbbra is lehetőség van a kormányablakoknál is a menedékes elismerés iránti kérelem benyújtására - írták.

Az OIF az orosz-ukrán háború kitörése óta - október 21. reggel 6 órai adatok alapján - eddig 31 290 menedékes státusz iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, eddig 27 921 ember esetében született elismerő döntés - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!