UKrajnai háború - Orbán: békét akarunk és tűzszünetet

Külföld, 2022.11.16

Most egyetlen dologra kell törekedni, a veszély elhárítására és egyetlen módon lehet a közvetlen veszélyt elhárítani, tűzszünettel; "békét akarunk és tűzszünetet" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Belgrádban.

A kormányfő Aleksandar Vucic szerb elnökkel és Karl Nehammer osztrák kancellárral egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: kedden lengyel állampolgárok haltak meg, "és fontos, hogy kifejezzük az együttérzésünket, és hogy tudatosítsuk magunkban, hogy miután a szomszédban háború van, ezért veszélyben vagyunk".

Úgy vélte, "veszélyben vagyunk gazdasági értelemben, de fizikai értelemben is". Az, hogy Lengyelország a saját területén vesztett el életeket, jól mutatja, hogy "ha szomszédodban háború van, te sem vagy biztonságban" - fogalmazott.

A miniszterelnök közölte: az pedig, hogy kedden megszűnt az olajellátás keleti irányból Magyarország felé, jól mutatja, hogy a gazdaság is veszélyben van.

Hangsúlyozta: "ha veszélyben vagy te magad, az állampolgáraid és a gazdaságod, akkor egyetlen dologra kell törekedni, hogy ezt a veszélyt elhárítsd". Ezt egyetlen módon lehet megtenni, tűzszünettel; "békét akarunk és tűzszünetet" - jelentette ki Orbán Viktor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!