TV műsor

Ukrán elnökválasztás - Szakértő: Volodimir Zelenszkij uralja a politikai diskurzust

Külföld, 2019.04.12

Folyamatosan nő a támogatottsága és a politikai diskurzust is egyre inkább uralja Volodimir Zelenszkij humorista, míg Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök népszerűsége 28 százalékon stagnál - mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken.

Volodimir Zelenszkij támogatottsága 70 százalék feletti, így egyre valószínűtlenebb, hogy Petro Porosenko bármilyen lépéssel fordítani tudna a jelenlegi álláson - mutatott rá.

Mint elmondta, Petro Porosenko csütörtökön egy ukrán csatorna műsorában videóbeszélgetést folytatott ellenfelével, aki többször is a jelenlegi elnök szavába vágott, mondván, hogy az elnöknek az elmúlt öt évben senki nem mert nemet mondani és senki nem állította meg, de ő most még beszélni sem hajlandó vele, csak az elnöki vitán.

Megjegyezte: Ukrajnában törvényi előírás a választások előtti elnökjelölti vita, amely Volodimir Zelenszkij kezdeményezésére nem a közmédia studiójában, hanem egy óriási befogadóképességű olimpia stadionban lesz.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!