TV műsor

Ünnepi juttatásban részesítette Putyin a második világháborús veteránokat

Külföld, 2020.02.07

Egyszeri, 75 ezer rubeles  juttatásban részesítette a második világháború veteránjait Vlagyimir Putyin orosz elnök  pénteken kiadott rendeletében a náci Németország felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából.

A rubel jelenleg mintegy 4,8 forintot ér.

Az Oroszország, Lettország, Litvánia és Észtország területén állandó lakhellyel rendelkező orosz állampolgárokra vonatkozó rendelet értelmében április és május folyamán 75 ezer rubelt kell folyósítani a Nagy Honvédő Háború (a második világháborúnak a Szovjetunió náci lerohanása utáni szakasza) rokkantjainak és veteránjainak, valamint a velük azonos kategóriába sorolt személyeknek. Ugyanilyen egyszeri juttatásban részesülnek a nácik és szövetségeseik által létrehozott koncentrációs táborokban, gettókban és más helyeken erőszakkal fogva tartott volt kiskorú foglyok, valamint a finn, a Nagy Honvédő Háború és a Japán elleni háborúban elesett és megrokkant katonák özvegyei.

50 ezer rubelben részesülnek mindazok, akik a második világháború idején legkevesebb hat hónapot ledolgoztak a hátországban. Ugyanekkora összeget kapnak a náci koncentrációs táborok, börtönök és gettók volt felnőtt korú foglyai is.

A kifizetések anyagi vonzatait a rendelet értelmében az orosz államnak kell állnia.

A rendelet nem utal arra, hogy mindez hány embert érint,
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!