Ursula von der Leyen az Európai Bizottság brüsszeli székházában fog lakni

Külföld, 2019.10.04

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a brüsszeli testület székházában fog lakni, az irodája mellett kialakított, mintegy 25 négyzetméteres helyiségben - erősítette meg pénteken Jens Flosdorff szóvivő az erről szóló híreket.

Tájékoztatása szerint a megoldás költséghatékony, a biztonságosnak számító épületben nem kell külön védelemről gondoskodni, s nem kell időt tölteni a forgalomban reggelenként és esténként.

A várhatólag novemberben hivatalba lépő bizottság leendő vezetője a hétvégéket feltehetőleg a németországi Hannover melletti otthonában fogja tölteni férjével és gyerekeivel.

Elődje, Jean-Claude Juncker ötéves mandátuma alatt egy apartmanhotelben lakott Brüsszelben, félig tréfásan egy interjúban meg is jegyezte, hogy a legnagyobb gond ezzel az volt, hogy nem fogadhatott hivatalos vendégeket az otthonában, hiszen mégsem beszélgethetett velük az ágyon ülve.

Sajtójelentések szerint a kollégái által munkamániásként jellemzett von der Leyen korábban, a német védelmi tárca vezetőjeként is a minisztérium épületében aludt munkanapokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!