Vádat emeltek a férfi ellen, aki elrabolt egy kislányt, miután megölte a szüleit az Egyesült Államokban

Külföld, 2019.01.12

Vádat emeltek a férfi ellen, aki három hónappal ezelőtt meggyilkolt egy házaspárt, majd elrabolta a 13 éves kislányukat az amerikai Wisconsin államban.

A 21 éves Jake Thomas Patterson ellen két rendbeli gyilkosság és egy rendbeli emberrablás miatt emeltek vádat. Pattersont csütörtökön este tartóztatták le, miután az elrabolt Jayme Closs három hónap után kiszabadult fogságából. Wisconsint és az egész Egyesült Államokat megrázta, amikor 2018 októberében Barron városkában megöltek egy házaspárt, a 13 éves lányuk, Jayme pedig eltűnt.

Jayme mezítláb menekült ki a Gordon városka közelében lévő elhagyatott házból, segítséget kért, majd a rendőrségnek pontos leírást adott elrablójáról. A rendőrség a lány megmenekülését követően közölte: a csontsovány, piszkos és rossz egészségi állapotban lévő kislányt kórházban megvizsgálták, a körülményekhez képest jól van és a hétvégén már a nagynénjénél lesz.

A rendőrség szerint a 21 éves férfi kifejezetten azért ölte meg a Closs házaspárt, hogy elrabolhassa a lányukat.

Chris Fitzgerald megyei seriff közölte: az elrabolt kislány nem állt kapcsolatban Pattersonnal egyetlen közösségi fórumon sem, és Pattersonnak sem volt semmiféle kapcsolata a Closs családdal.

A gyanúsítottról egyelőre annyit tudni, hogy volt valamiféle kapcsolata Barron városkával, feltételezhetően alkalmi munkákat vállalt ott. Tervszerűen készült Jayme Closs elrablására, majd előre eltervezetten igyekezett megváltoztatni a külsejét is, hogy elrejtőzzön a rendőrök elől. A rendőrség több fegyvert is talált a lakásán, feltételezések szerint az egyikkel ölte meg Clossékat. A sajtókonferencián Fitzgerald seriff felhívta a figyelmet: még a nyomozás elején járnak, kevés információjuk van a tragédia hátteréről. A seriff nem kívánt válaszolni azokra az újságírói kérdésekre, amelyek azt firtatták, együttműködik-e a nyomozókkal Patterson, akinek hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!