Időjárás
meteoblue
TV műsor

Varga Judit: Magyarországnak van a legtöbb regisztrált eseménye az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozaton

Külföld, 2021.12.01

Magyarországnak van a legtöbb, 395 regisztrált eseménye az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozaton az unió tagállamai között - közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit angolul is közzétett bejegyzése szerint: az első helyezés újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország elkötelezett a közössége jövőjéről szóló eszmecsere mellett, amely nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül.

A második helyen Németország, a harmadikon Olaszország áll - tette hozzá.

A miniszter úgy fogalmazott: "óriási gondban lehetnek most azok, akik folyamatosan farkast kiáltanak és azzal vádolnak bennünket, hogy unió-ellenesek vagy euroszkeptikusok vagyunk". Innen is üdvözöljük azon európai "mintaállamok" vezető politikusait, akik eddig el akartak minket üldözni a közösségből! - tette hozzá.

"Mi maradunk. Egyenes gerinccel, tiszta elképzelésekkel és versenyképes víziókkal. Nem megyünk sehová. Mert olyannak szeretnénk megőrizni az uniót, mint amihez egykor csatlakoztunk" - írta a miniszter, aki továbbra is arra bátorít mindenkit, hogy csatlakozzon a párbeszédhez, és mondja el, milyen Európában szeretne élni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!