Varga Judit: Magyarországon a balliberális média virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben

Külföld, 2021.02.05

Magyarországon a balliberális média virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben - szögezte le pénteken közzétett Facebook-bejegyzésében az igazságügyi miniszter.

Varga Judit arról számolt be, hogy előző nap egyeztetést folytatott Dunja Mijatoviccsal, az Európa Tanács emberi jogi biztosával, aki a következő hetekben készíti el a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló memorandumát.

"Azonos állásponton vagyunk abban", hogy nem elegendő a technológiai cégek jóhiszeműségében, önszabályozásában bízni, időszerű volna a közös uniós szabályrendszer - olvasható a bejegyzésben.

Szóba került a hazai média helyzete is, amivel kapcsolatban Varga Judit kifejtette, Nyugat-Európával szemben Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van. "Sőt, a balliberális sajtó virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben, ahogyan azt az elmúlt napokban magam is megtapasztalhattam" - fűzte hozzá, a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos írásokra utalva.

Mint írta, a szólásszabadsággal kapcsolatban felhívta az emberi jogi biztos figyelmét arra, hogy a rémhírterjesztés büntetése már korábban is része volt a Btk.-nak, így - ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította - az a különleges jogrendre tekintettel nem lépi át a szólásszabadság arányos korlátozhatóságának határát. "Mindannyiunk felelőssége, hogy a védekezés sikeres legyen" - tette hozzá.

"A további párbeszédre is nyitottak vagyunk és reméljük", hogy Dunja Mijatovic ideológiai befolyásoltság nélkül készíti el memorandumát - írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!