Vívó Eb - Kikapott az elődöntőben, bronzéremért vív a férfi párbajtőrcsapat

Külföld, 2019.06.21

Nagyon szoros mérkőzésen, hosszabbításban esett találattal kikapott a magyar férfi párbajtőrcsapat az elődöntőben, így utolsó pástra lépése alkalmával a bronzéremért vívhat a düsseldorfi Európa-bajnokságon.

Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző az összecsapás előtt úgy vélekedett, a címvédő oroszok ellen más lesz, mint a csehekkel és az olaszokkal szemben volt, mert ők általában jönnek előre, ha hátrányban vannak, ha vezetnek. Ezzel együtt a magyaroknak ezúttal is sikerült hamar előnybe kerülniük, ezért a világranglistán éllovas orosz válogatott lépéskényszerben volt.

Az előny szűk győzelmekkel, döntetlenekkel, majd minimális különbségű vereségekkel a hetedik párig kitartott, akkor Nyikita Glazkov fordított Siklósi Gergellyel szemben, de a magyar vissza tudott jönni egyenlőre: 18-18-cal fejezte be ezt az asszót, majd a nyolcadik párharc, Berta Dániel és Szergej Bida között 2-2-vel ért véget.

Rédli András és Pavel Szuhov sem bírt egymással - az első támadásnál a magyar párbajtőröző lámpája villant fel, de sportszerűen jelezte, hogy földet szúrt -, így 23-23 után következett a ráadás, amelyben Szuhov eltalálta Rédlit, ezzel az oroszok jutottak a döntőbe.

Az összecsapás után Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány elmondta: ilyen szoros mérkőzésre lehetett számítani, a győzelem apróságokon múlt. Például azon, hogy Siklósi egyik akciójának végét kifordulásnak vette a mérkőzésvezető, és mivel már volt a csapatnak sárga lapja, a mozdulat piros pontot ért az oroszoknak 13-9-es magyar vezetésnél. Vagy azon, hogy Rédli egyik találatát nem adta meg a zsűri. A földszúrást illetően a kapitány határozottan kijelentette: "azt be is kell mondani, sportszerűtlenek nem leszünk".

Berta plusz kettővel, Siklósi mínusz hárommal zárt, Rédli pedig ugyanannyi tust adott, mint ahányat kapott.

A magyarok a bronzéremért az észtekkel vívnak 15.45-től.



Eredmények:

a 16 között:
Magyarország-Csehország 45-26

negyeddöntő:
Oroszország-Németország 36-26
Magyarország-Olaszország 33-28
Észtország-Lengyelország 45-30
Dánia-Svájc 39-38

elődöntő:
Oroszország-Magyarország 24-23
Dánia-Észtország 40-32
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!