Vívó Eb - Pástok a vásárcsarnokban

Külföld, 2019.06.17

Tágas vásárcsarnokban versenyeznek Európa legjobb vívói hat napon át Düsseldorfban, ahol az elért eredmények az olimpiai kvalifikációs rangsorba is beleszámítanak.

A német házigazdák a vásárközpont hatalmas alapterületű, légkondicionált 8b pavilonjában állították fel a pástokat. A terem egyik felében az öt tusra menő csoportmérkőzéseket rendezik meg, a másikban pedig az 1000-1000 néző befogadására alkalmas két mobillelátó között négy különböző színű pást és a központi főpást kapott helyet, melyeken a főtábla asszói zajlanak.

Észak-Rajna-Vesztfália 600 ezres tartományi székhelye érdekes körülmények között kapta meg a rendezés jogát. Amint arra a magyar szövetség honlapja emlékeztet, egy éve az európai szövetség újvidéki ülésén a testület vezérkara bejelentette, hogy egyedüli jelöltként Szocsi lesz a házigazda. A formalitásnak ígérkező voksolás előtt azonban Claudia Bokel világbajnok párbajtőröző, a német szövetség jelenlegi elnöke közölte: mivel nem találtak hivatalos pályázat leadási határidőt, ők szeretnék bejelenteni, hogy Düsseldorf is elvállalná a rendezést. Ekkor az európai szövetség, egyben az orosz olimpiai bizottság elnöke, a négyszeres olimpiai bajnok, egyéniben ötszörös vb-aranyérmes kardozó Sztanyiszlav Pozdnyakov szünetet kért, majd néhány perc után bejelentette: ebben az esetben Szocsi visszalép Düsseldorf javára. Idén januárban aztán úgy tűnt, a német város mégis lemondja a rendezést, mert a szervezők nem kaptak állami támogatást, végül tartományi segítséggel megoldódott a helyzet.

A vb-helyszín a tágassága mellett azért is optimálisnak tűnik, mert a versenyzőket olyan hotelben tudták elszállásolni, amely mindössze 2-300 méterre van a vásárcsarnoktól. A szálloda sajátossága, hogy egybeépült a Fortuna Düsseldorf által használt, városi tulajdonban lévő, 54 500 férőhelyes labdarúgó-stadionnal, s az étkezőhelyiségből a pályára lehet látni. A küzdőtéren azonban a bajnokság zárultával nem a futballé a főszerep, a behúzott tető alatt egy hétvégi koncert utómunkálatai zajlanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!