Washington tajvani és hongkongi hajózási vállalatokat büntet, mert segítik Észak-Koreát

Külföld, 2019.08.30

Az amerikai kormányzat tajvani és hongkongi hajózási vállalatok és egyének ellen hozott szankciókat pénteken, mert üzleti kapcsolatokat tartanak fenn Észak-Koreával.

Az amerikai pénzügyminisztérium által kiadott közleményből kiderül: a kormány három hajózási vállalatot és két személyt sújt büntetőintézkedésekkel.

A hajózási vállalatok közül kettő hongkongi, a harmadikat pedig Tajvanon jegyezték be, az említett két ember pedig tajvani állampolgár.

"Az Észak-Koreával kereskedő hajózási vállalatok kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy szankciókat vetnek ki rájuk annak ellenére, hogy olyan módszerekkel élnek, amelyekkel megpróbálják elrejteni tevékenységüket" - fogalmaz a pénzügyminisztériumi közlemény.

A büntetőintézkedésekkel sújtott cégek és személyek esetleges amerikai vagyonát és javait befagyasztják, a velük folytatott pénzügyi tranzakciókat beszüntetik, és azokat a külföldi vállalatokat és személyeket is szankciók fenyegetik, amelyek és akik velük bármiféle üzleti kapcsolatban állnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!