A 90 éves Csernus Mariann színművészt köszöntötték pályatársai

Kultúra, 2018.10.31

Kedden ünnepelte 90. születésnapját Csernus Mariann Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzeti Színház és a Pesti Magyar Színház érdemes művésze, akit ebből az alkalomból barátai és munkatársai meglepetés születésnapi köszöntővel üdvözöltek - hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában.

Csernus Mariann kilencvenéves "Úgy látszik, valahogy olyannak tettek ide erre a világra az én őseim, hogy akkor is létezni tudjak és képes legyek, ha ennyi minden batyut kell a hátamon vinnem" - mondta a színművész, akit élete során sok veszteség ért.

Csernus Mariann fél évszázadon át volt a Nemzeti Színház tagja. Olyan emlékezetes szerepekben láthatta a közönség, mint a Bánk bán Melindája, vagy Madách Imre Cippórája.

"Olyan elképesztően sűrű élet, olyan döbbenetes életbölcsesség, tapasztalat és humor jellemzi, szarkasztikus, maró humor, ami egyszerűen utánozhatatlan, és mindenhez ad tartást, amivel ő rendelkezik" - mondta az ünnepeltről Guelmino Sándor rendező.

Csernus Mariann 2000-ben csatlakozott a Magyar Színház társulatához. Önálló estjét, amely a Károlyi-féle Vizsolyi bibliát dolgozza fel, több mint ötszázszor tűzték műsorra.

Az idős színművész jelenleg is játszik a Magyar Színház Házasságon innen, házasságon túl című előadásában, színpadi és filmes szerepei mellett pedig könyvfordítóként és pszichológiai művek írójaként is ismert.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Csernus Mariann kilencvenéves Csernus Mariann kilencvenéves
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!