A Carmen koncertszerű előadásával vendégszerepel az Opera Gyulán és Veszprémben

Kultúra, 2020.08.14

Ingyenes, koncertszerű szabadtéri előadáson mutatja be Bizet Carmen című művét a Magyar Állami Operaház augusztus 24-én Gyulán, 30-án pedig Veszprémben.

Az előadásokat Kovács János dirigálja Mester Viktória mezzoszoprán, Brickner Szabolcs tenor és Nagy Zoltán bariton főszereplésével, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara közreműködésével - közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

Georges Bizet Carmenje az Opera 2020/21-es, A Francia Múzsa Szezonja névre keresztelt tematikus évadának is felütését adja. A mű 150 éve vezeti a világ operaházainak toplistáját, és a 135 éves Magyar Állami Operaház történetében is a legtöbbször, összesen 1133 alkalommal előadott produkció.

A darabban olyan melódiák csendülnek fel, mint a Habanera vagy a Torreádordal, és címszereplője, a veszedelmes vonzerővel bíró cigánylány az operairodalom egyik legérdekesebb, legerotikusabb női karaktere. Az olykor szívhez szólóan lírai részek és a fergeteges tömegjelenetek szövetéből megdöbbentő naturalizmussal bontakozik ki egy tragikus kimenetelű, szenvedélyes szerelmi történet - írják a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!