A Gipsy Kings lesz a második alkalommal megszervezett gyergyói Egyfeszt sztárfellépője

Kultúra, 2022.06.25

A Gipsy Kings lesz a második alkalommal megszervezett gyergyói összeművészeti Egyfeszt sztárfellépője; az augusztus 4-7. között tartandó rendezvény 50 helyszínen, több mint 800 programmal várja az érdeklődőket - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a rendezvény középtávon pillére kíván lenni a székelyföldi és ezen belül elsősorban a Gyergyó-medencei kulturális-turisztikai törekvéseknek. A fesztivál elsődleges célcsoportja a helyi, székelyföldi, erdélyi és a magyarországi művészetkedvelő közönség.

"A fesztivál ötlete a Művészetek Völgyében született meg sok-sok évvel ezelőtt, míg végül tavaly először életre tudtuk hívni a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hagyományok Háza bíztatására és támogatásával. Így jött létre Erdély és a Gyergyói-medence legnagyobb összművészeti fesztiválja, amely a térséget egyben definiálja is kulturálisan a Kárpát-medencében szoros kötődésekkel az anyaországhoz - ezt tükrözi a műfajilag nagyon sokszínű program is" - idézi a közlemény Kassay L. Péter fesztiváligazgatót.

A közlemény felidézi, hogy a koncertek három nagyszínpadon - kettő Gyergyószentmiklóson és egy Gyergyószárhegyen, a Lázár-kastélyban -, valamint további kisebb helyszíneken lesznek. Az Egyfeszt egyik idei sztárfellépője a Gipsy Kings; koncerted ad továbbá a Wellhello együttes, Hobó és bandája, Lajkó Félix és a lengyel Volosi vonós zenekar, Herczku Ági Nicola Parovval, Dresch Mihály, Harry Tavitian, Kubinyi Júlia, Sárik Péter, Falusi Mariann, valamint Dorogi Péter.

A tájékoztatás szerint a tavalyi fesztiválhoz hasonlóan idén is tematikus udvarokat alakítanak ki. A Képzőművészeti udvarban az állandó kiállítások mellett többek között a kolozsvári Fecsegő ecsetek művészetterápiás műhelye várja alkotni és élményt feldolgozni a gyerekeket, a Gasztró utca pedig bemutatja helyi kulináris jellegzetességeket.

A fesztiválozók ízelítőt kapnak a környék látnivalóiból is, megismerhetik a működő hagyományos kézműves foglalkozások művelőinek tevékenységét, valamint kipróbálhatják többek között a medvelest, valamint a siklórepülést is. A fesztiválon lesz egyebek mellett silent party, fényfestés, iparművészeti vásár, valamint hajnali táncház is.

A fesztiválon fellépő alkotóművészekkel közönségtalálkozókon lehet majd beszélgetni. A programmal és jegyvásárlással kapcsolatos további információk a www.egyfeszt.ro weboldalon találhatók - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!