A Gödöllői Városi Könyvtár nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat

Kultúra, 2018.11.13

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ kapta meg idén a Könyvtári Minőségi Díjat, melynek keddi budapesti átadóján a Minősített Könyvtár címet elnyerő tizenöt intézményt is kihirdették.

A könyvtárosi hivatás szép és különösen fontos az internet és az okostelefonok, a könnyen elérhető és fogyasztható tartalmak korában - hangsúlyozta az elismerések átadása előtt Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Mint hozzátette: a könyvtár ma is újra meg újra meg tudja találni a saját helyét és szerepét a műveltség továbbadásában, a szellemi közösségek építésében.

A Minősített Könyvtár címmel ebben az évben a Békés Megyei Könyvtárat, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtárat, a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Városi Könyvtárat, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárat, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Teret, az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálatot, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, a Határ Győző Városi Könyvtárat, a Jászkerület Kulturális és Művészeti Nonprofit Kft. Városi Könyvtárat, az Országos Idegennyelvű Könyvtárat, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtárát, Szentes Város Könyvtárát, a Szent István Egyetem Entz Ferenc Könyvtárát és Levéltárát, valamint a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom Városi Könyvtárat jutalmazták.

A pályázati kiírás szerint a Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter dönt, a nyertes könyvtár díszoklevelet kap és pénzjutalomban részesül. A nyertes intézmények a címet öt évig birtokolhatják, ezt követően új pályázatot nyújthatnak be.

A 2011-ben alapított Könyvtári Minőségi Díjat az a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtár kaphatja meg, amely kiemelkedő, töretlen színvonalon valósít meg innovatív szolgáltatásokat.

A Könyvtári Minőségi Díjat elnyert könyvtár a miniszter által adományozott díszoklevelet kap, továbbá 2 millió forint pénzjutalomban részesül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!