A klasszikus zene is helyet kapott a Csodálatos Baja rendezvénysorozat programján

Kultúra, 2019.06.21

Klasszikus zenei produkciók, képzőművészeti események, könnyűzenei koncertek, színházi előadások is helyet kaptak a Csodálatos Baja rendezvénysorozat programján.

Fercsák Róbert, a város polgármestere a rendezvény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Baja jó adottságokkal bír, ragyogó természeti környezet, sokszínűség és vendégszeretet jellemzi. Mint mondta, a programsorozatot 2012-ben rendezték meg először.

A Csodálatos Baja rendezvénysorozat, amely a májustól októberig tartó időszakot öleli fel, a Bácskai Kultúrpalotában kezdődött Vincze Zsuzsanna festményeinek kiállításával, amely július közepéig látható. A programsorozat a XXIV. Bajai Halfőző Fesztivállal folytatódik július 11. és 14. között.

Augusztus 20-án Bácskai Lovasnapot rendeznek a Petőfi-szigeten, este gálakoncert várja a közönséget a vízi színpadon.

Mint elhangzott, az esemény szervezői 2012 óta együttműködnek a Budapesti Operettszínházzal. Baján erre az alkalomra 3500-4000 főt befogadó nézőteret építenek fel és két-három előadást játszik a társulat. Az idén, augusztus 23. és 25. között a Budapesti Operettszínház Apáca show című produkcióját láthatja a közönség.

Szeptember 6-án és 7-én a Bácska Kincsei Természeti Napok programsorozatával várják az érdeklődőket Baján.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Nemzeti Lovasszínház az idén először lép fel Baján, ahol A szabadság vándorai című, Demjén Ferenc dalaira épülő zenés darabot mutatják be a Petőfi-szigeten szeptember 13-án.

Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a komolyzenei programok is kedveltek Baján, és nemrégiben a Kronberg Akadémia vonósnégyese adott nagysikerű koncertet a városban. Kiemelte: Balázs János zongoraművész már három alkalommal lépett fel a rendezvényen, ahol újabb koncertre készül szeptemberben.

A Zongopera című produkció, Balázs János zongoraművész és Miklósa Erika operaénekes fellépésével szeptember 26-án és 27-én a Turisztikai Központban látható. Balázs János arról beszélt, hogy a műfajok közötti átjárásban hisz. Mint mondta, a mai világban szüksége van a klasszikus zenének arra, hogy nyitott legyen, találkozzanak a különböző műfajok, művészek, és párbeszédet alakítsanak ki.

A bajai programok sorát október 11-én a Városi Színházteremben színházi gála zárja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!