A kulturális örökségi helyszíneket népszerűsíti az ópusztaszeri emlékpark és az Exit alapítvány

Kultúra, 2021.09.16

Uniós támogatással indított a kulturális örökségi helyszíneket népszerűsítő programot az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az újvidéki Exit Alapítvány - tájékoztatta a magyarországi intézmény csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az emlékpark és az Exit fesztivált is szervező alapítvány a régió turizmusban érdekelt szervezeteinek kapcsolatait erősítő közös munkája már több éve folyik, és az új projekt részeként is rendeznek majd szerbiai és magyarországi tanulmányutakat, szakmai tapasztalatcseréket.

A Hihetetlen úti célok című program célja a térség kulturális örökségi helyszíneinek népszerűsítése a fiatalok körében.

A több mint 377 ezer euróból (mintegy 132 millió forintból) megvalósuló projekt során a közösségi médiában jelentős követőbázissal rendelkező, nemzetközileg elismert előadóművészek - zenészek, zenekarok - bevonásával készítenek videóklipeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban és a Vajdaságban, a Bácsi vár környékén. Az elkészült alkotásokat a közösségi videómegosztó felületeken több százezren, akár millióan láthatják majd, így népszerűsítve az egyes helyszíneket.

A tervek szerint jövő nyáron nagyszabású zenei fesztivált is rendeznek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!