A magyar kultúra napja - Díjátadó irodalmi gálaestek, koszorúzás és kiállítás megnyitók Vasban

Kultúra, 2019.01.19

Díjátadóval egybekötött irodalmi gálaesttel, koszorúzással, képzőművészeti kiállítás megnyitójával ünneplik a magyar kultúra napját Vas megyében.

Szombathelyen és Kőszegen január 22-én az ünnepség keretében köszöntik és díjazzák a város kulturális életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket.

Bükön Bódi Barbara Boba festőművész, művésztanár Forrás című képzőművészeti vegyes tárlata nyílik meg január 22-én, a kiállítást Nagy Csaba Munkácsy-díjas grafikusművész nyitja meg.

Celldömölkön hagyományosan a magyar kultúra napján adják át Kresznerics Ferenc-díjat, a díjátadó után pedig idén Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész Kaleidoszkóp, válogatás a magyar költészet gyöngyszemeiből című előadói estjét tekinthetik meg az ünneplők.

Körmenden a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban az iskola udvarán megkoszorúzzák a költő szobrát, kihirdetik az intézmény által meghirdetett műveltségi és előadói verseny eredményét, az iskola galériáján pedig megnyílik egy karikatúra kiállítás.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Szatmárcsekén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!