A magyar kultúra napja - Farkas Árpád író és költő előtt tiszteleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

Kultúra, 2021.01.20

Farkas Árpád író, költő és műfordító életműve előtt tiszteleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely a magyar kultúra napja alkalmából a Kossuth-díjas sepsiszentgyörgyi író verseiből és prózai műveiből álló, Meg kellene bolondulni című előadást mutatja be - közölte szerdán a teátrum.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a színészek által kiválasztott műveket Kolcsár József szerkesztette előadássá. Farkas Árpád költészetét több irodalomtörténeti forrás is a székely ember természetéhez hasonlítja, amely szikár, szűkszavú, de határozott vonalvezetés jellemzi. Viszonylag keveset írt, mégis az egyik legmeghatározóbb erdélyi írónak tartják, aki mindenkor következetesen vállalta a nemzetiségi költő szerepét.

A színház előadásában a költő irodalmi és publicisztikai munkásságának valamennyi jellegzetes motívuma megjelenik a szülőföldről és a gyermekkorról szóló vallomásoktól a szerelem és a költői-emberi áldozatvállalás mámoráig, a táj és a lélek finoman összefonódó csendéleteitől az éles társadalomrajzig, a művészettel és színházzal kapcsolatos eszmefuttatásoktól az elmúlásról és a lét nagy kérdéseiről szóló elmélkedésekig. A produkció elkészítésében, bemutatásában a társulat színészei mellett Bogdán Zsolt kolozsvári színművész és előadóművész is szerepet vállalt. A produkció online bemutatója pénteken este 7 órától lesz látható ingyenesen a színház Facebook-oldalán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!