A magyar kultúra napja - Koncertek, kiállítások Fejér megyében

Kultúra, 2019.01.18

Koncertekkel, kiállításokkal ünneplik a magyar kultúra napját Fejér megyében.

Dunaújvárosban a városháza házasságkötő és rendezvénytermében a G Bunker Quintet dzsesszformáció ad koncertet kedden. Az önkormányzat akkor adja át a Pro Cultura Intercisae díjat.

Bicskén a Kultúrkúriában Szolnoki Tamás tart előadást 6000 éve Bicskén - A település múltja egy régész szemüvegén keresztül címmel. A szakember kedden a régészeti eredményeket felhasználva bemutatja, miért kedvelték az elődök ezt a térséget.

Martonvásáron, a Brunszvik-kastélyban szombaton kamarakoncertet szervez a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara Erkel Ferenc, Goldmark Károly és Mosonyi Mihály műveiből.

Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban Jordán Tamás és Sebő Ferenc tart előadóestet jövő szerdán. A két művész József Attila gondolatait tolmácsolja prózába és dalba öntve.

Székesfehérvár az Öreghegyi Közösségi Házban jövő hétfőn tartanak magyar kultúra napi rendezvényt. Előbb Acsa Szücs Imre alkotásaiból nyílik kiállítás, majd Tolcsvay László és barátai koncerteznek.

A magyar kultúra napját 1989-tól ünnepeleljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Szatmárcsekén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!