A magyar kultúra napja - Schubert zenéjével nyitja az évet a Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Kultúra, 2021.01.18

Schubert zenéjével nyitja a 2021-es évet pénteken, a magyar kultúra napján a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, amely januárban és februárban két online sorozattal és egy jótékonysági műsorral várja a közönséget.

A zenekar hétfői közleménye szerint a Schubert közelében című háromrészes sorozat első koncertjén pénteken az A-dúr rondó és az Elszáradt virágok variációi szólalnak meg. Az est szólistája Oross Veronika fuvolaművész és Pilz János koncertmester, hegedűművész. A sorozat második koncertjét február 26-án láthatja a közönség.

A Kamera-muzsika című sorozat első estjén a klasszikus zenei repertoár legszebb művei szólalnak meg február 4-én, a február 12-i farsangi műsorral pedig Korponay Zsófi színésznővel együtt a Csodalámpa Alapítványt és azon keresztül a súlyosan beteg gyermekeket kívánják támogatni. Az online közvetítés február 12-én 19 órakor kezdődik, és április 5-ig lesz elérhető.

Az online koncertek közvetítései a Budapesti Vonósok és a Papageno online felületein, a farsangi program a Csodalámpa oldalain is elérhetők lesznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!