TV műsor

A művelődési házak a veszélyhelyzet idején is tartják a kapcsolatot a csoportjaikkal

Kultúra, 2020.03.24

A művelődési házak és kulturális központok a veszélyhelyzet idején is végzik közösséggondozó, közösségépítő munkájukat, több eszközzel segítik az otthon maradni kényszerülőket - közölte a Kulturális Központok Országos Szövetsége kedden közleményben az MTI-vel.

Mint írják, az elektronikus lehetőségek sokrétű kihasználásával, a közösségek Facebook csoportjainak támogatásával, új, tematikus csoportok létrehozásával és telefonos kapcsolattartással igyekeznek az intézmények tartani a kapcsolatot tagjaikkal, közösségeikkel.

A veszprémi Agóra virtuális programajánlót készít filmklubosoknak, a márkói foltvarrók ezer szájmaszkot varrnak a lakosságnak, főleg a munkába járóknak és az önkéntes segítőknek. Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központ egy közös virtuális kézművesházat hozott létre tíz díszítőművész közössége részére, a szolnoki Aba Novák Agóra játszóházában mindennap új mesét kapnak a gyerekek.

A Kecskeméti Hírös Agóra online tudásközpontot működtet közösségvezető szakemberei segítségével, Keszthelyen a Mesepont segíti a családokat, Tiszaújvárosban egyéni zeneoktatás és otthon gyakorolható táncos koreográfiák betanulása zajlik a neten, míg Vecsésen az elmaradó Mesefesztivált BÁKK manó hetente jelentkező internetes programjaival igyekeznek pótolni - sorolják a példákat.

A kultúrházak külön hangsúlyt fektetnek a nyugdíjas klubokra; a színjátszókörök vezetői interaktív módszerekkel adnak otthoni feladatokat tagjaiknak, akik az elvégzett beszédgyakorlatokat, megtanult verseket, monológokat telefonjaikra felvéve küldik vissza. A rehabilitációs tornák vezetői edzésprogramok internetes bemutatásával, tanácsadással segítik az otthoni mozgást, a modellező körök és más hobbiklubok folyamatos eszmecserével, fotókkal, rajzokkal egészítik ki egymás otthoni munkáját - írják a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!