A nemzetközi tévéakadémia tagjává választották Altorjai Anitát

Kultúra, 2022.10.07

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választották Altorjai Anitát, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját - számolt be a szervezet a honlapján.

A szervezetet 1969-ben alapították New Yorkban, tagjai a média- és a szórakoztatóipar vezető szakemberei a világ több mint ötven országából.

Az akadémiát azzal a céllal hozták létre, hogy elismerje a televíziós szakma kiválóságait az Egyesült Államokon kívül. A "televíziós Oscar"-ként emlegetett Nemzetközi Emmy-díjjal minden évben 20 kategóriában ünneplik a kiemelkedő teljesítményeket.

A szervezet szeptemberben választotta meg új tagjait 21 országból.

Az akadémia honlapja szerint Altorjai Anita mellett Gera Marina színművész; Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI igazgatóságának elnöke; Kovács Dániel Richárd, az RTL Klub főrendezője; Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. online médiaszolgáltatási igazgatója; Pusztai Ferenc producer és Linda Jensen, az Amediateka stratégiai tanácsadója képviseli Magyarországot a szervezetben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!