A Párizs lángjai online premierjével folytatódik a szombati Opera Otthonra

Kultúra, 2021.02.04

A Magyar Nemzeti Balett legújabb klasszikus produkciójával, a Párizs lángjai online premierjével folytatódik a szombati Opera Otthonra sorozat.

A fizetős streamszolgáltatásban a francia forradalom idején játszódó darabot Vaszilij Vajnonen koreográfiája nyomán Michael Messerer balettpedagógus és koreográfus gondolta újra.

Az előadás főbb szerepeit Melnyik Tatyána (Jeanne), Leblanc Gergely (Philippe), Krupp Anna (Mireille de Poitiers), Balázsi Gergő Ármin (Antoine Mistral) és Radziush Mikalai (Costa de Beauregard márki) táncolják. Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei és felvételről a Magyar Állami Operaház Zenekara Kocsár Balázs vezényletével - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.

Az ingyenes MaszkaBál közvetítéssorozatban pénteken Nagy Zsófia szoprán és a vietnami születésű tenor, Ninh Duc Hoang Long lép színpadra, a műsorban Mozart, Donizetti, Puccini, Massenet és Verdi operáinak népszerű részleteit hallhatják az érdeklődők, zongorán Zsoldos Bálint működik közre. Az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel zenetörténész.

Vasárnap Rálik Szilvia és Bretz Gábor lép színpadra, az olasz repertoár mellett Mozart- és Janácek-művekből válogató esten Katona Anikó működik közre zongorán. Az est művészeti vezetője Tóth Erika, a házigazda Ókovács Szilveszter.

A hétfői Tercett-Trió sorozatban az Opera Zenekar és Énekkar megszokott kamaraműsorával készül az Opera Facebook-oldalán és az Origón. A tervezett program klasszicista és romantikus zeneszerzők kamaradarabjait vonultatja fel Massenet bensőséges dalaitól kezdve Fridrich Hermann és Louis Spohr virtuóz hegedűdarabjain át a Don Giovanniból készült operaátiratokig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!