A szabadtéri színpadon pótolja be elmaradt bérletes előadásait a nyíregyházi színház

Kultúra, 2021.04.30

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon pótolja be az évadban elmaradt bérletes színielőadásait a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata - közölte a teátrum pénteken az MTI-vel. A városháza sajtószolgálata közölte, védettségi igazolvány bemutatásával a színház mellett a Nyíregyházi Állatpark és a kulturális intézmények is szabadon látogathatóak.

Mint írták, az állatpark, valamint annak szállodai szolgáltatásai a veszélyhelyzet előtti szabályozásnak megfelelő nyitvatartási rend szerint működhetnek, védettségi igazolvány bemutatásával vehetők igénybe, az ott tartózkodás ideje alatt a maszk viselése nem lesz kötelező.

A Váci Mihály Kulturális Központ, a Krúdy Art Mozi, a Jósa András Múzeum és tagintézményei, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár fiókkönyvtárai és könyvtárpontjai, valamint a Cantemus Kórus látogatását szintén védettségi igazolvány meglétéhez kötik, a jegy megváltásával látogatható kulturális eseményen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

A múzeum, a Kállay Gyűjtemény és a Sóstói Múzeumfalu a kormányrendeletben meghatározott első lehetséges nyitási naptól várja a látogatókat, a művelődési központ, a Bencs villa és a könyvtár hétfőtől, az art mozi keddtől, a színházi szabadtéri színpad pedig május 20-tól látogatható - ismertették.

A Móricz Zsigmond Színház a tervek szerint májustól három, eredetileg nagyszínpadi és négy kamaraszínpadi előadást tart meg, júliustól pedig a meghívott vendégprodukciók musicaljeit és vígjátékait tekintheti meg a közönség a Benczúr téri játszóhelyen. A színházi programokat szintén májusban hozza nyilvánosságra a színház.

A Krúdy Kamarába szóló bérletes előadásokat a szabadtéri színpadrészén kialakított kamaraszínpadi térben mutatják be, ahol bérlettulajdonosok egy külön megépített, fedett nézőtéren foglalhatnak majd helyet.

Közleményükben hangsúlyozták, a helyszín védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők számára lesz csak látogatható. Az előadásokra a nézőtéri kapacitás függvényében, korlátozott számban jegyek is válthatók lesznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!